Un sos excelent pentru asezonarea salatelor si in special a legumelor fierte, pregatit sanatos, in varinta dietetica. Am inlocuit cele 200 gr de unt din varinata originala, cu 100 ml de ulei de masline extravirgin, evitand astfel grasimile saturate animale si profitand de bogatia in acizi grasi omega 3 a uleiurilor vegetale, cu precadere a celor presate la rece.
INGREDIENTE:
– 100 ml ulei de masline, extravirgin
– 4 oua
– sucul unei lamai
– o legatura de marar
– piper negru, macinat, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se fierb ouale cca 5 minute, apoi se introduc in apa rece, pentru a sista brusc procesul de fierbere. Se curata de coaja si se taie in jumatati. Se pregatesc si celelelate ingrediente, mararul se spala bine si se toaca marunt.
Se toaca marunt si ouale fierte, apoi li se alatura uleiul, mararul, sucul de lamaie si piperul negru macnat. Se amesteca si se potriveste sosul de sare. Nu se blenduieste pentru a nu se confunda, ca aspect, cu iaurtul sau smantana. Este excelent ca gust si consistenta.