SOS DE ROSII, CU CIMBRU SI TARHON

iulie 9, 2016 | CATEGORIA Garnituri

sos de rosii, cu cimbru si tarhon

Un sos consistent preparat sanatos, cu mirodenii si fara ulei, hranitor si gustos, excelent pentru asezonarea ciorbelor si a mancarurilor, dar mai ales pentru imbogatirea cu licopen si aroma a legumelor fierte la abur. 

INGREDIENTE: 

– 2 kg rosii bine coapte

– o lingura cimbru maruntit

– o lingura de tarhon verde, tocat

– sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine si se razuiesc grosier rosiile, indepartandu-le coaja. Se fierb apoi lent, amestecand din cand in cand, pana scade cantitatea aproximativ cu o treime si devin un sos consistent. Se interupe fierberea si se adauga mirodeniile. 

sos de rosii fiert, cimbru si tarhon

Se amesteca apoi si se potriveste de sare. Se poate pastra mai mult timp in frigider, in recipiente din sticla, bine inchise.

sos de rosii, cu cimbru si tarhon

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *