SORBET DE DUDE ALBE, CU FRUNZE DE MENTA SI PUDRA DE CACAO

iulie 16, 2014 | CATEGORIA Dulciuri

sorbet de dude albe, cu frunze de menta si pudra de cacao2

Un sorbet concentrat si hranitor, cu dude proaspat culese, un rasfat pentru zilele toride, in special.

INGREDIENTE (pentru o portie):

–              150 gr dude albe

–              4 linguri de suc de lamaie

–              4-5 frunze de menta

–              o lingura de miere de albine

–              o lingurita rasa de pudra de cacao

 

PREPARARE:

Dudele proaspete si coapte, atat de dulci si din pacate atat de perisabile, se spala rapid, sub jet de apa si se curate pe cat posibil, de codite.

dude spalate, pentru sorbet

Apoi se strivesc intr-o sita, turnand jumatate din cantitatea de suc de lamaie  pe pulpa lor, iar jumatatea cealalta, in sucul obtinut, pentru a evita oxidarea. Peste pulpa dudelor se adauga mierea de albine si frunzele de menta spalate si tocate marunt.

dude albe, cu frunze de menta, lamaie  si miere, pentru sorbet

Se amesteca, apoi se toarna sucul de dude si se presara pudra de cacao.

dude albe, frunze menta, miere, cacao, lamaie, pentru sorbet

Se amesteca din nou si se plaseaza in congelator, in formele dorite, pana se incheaga suficient, pentru a constitui un sorbet racoritor si nutritiv.

sorbet de dude albe, cu frunze de menta si pudra de cacao

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *