Un sorbet concentrat si hranitor, cu dude proaspat culese, un rasfat pentru zilele toride, in special.
INGREDIENTE (pentru o portie):
– 150 gr dude albe
– 4 linguri de suc de lamaie
– 4-5 frunze de menta
– o lingura de miere de albine
– o lingurita rasa de pudra de cacao
PREPARARE:
Dudele proaspete si coapte, atat de dulci si din pacate atat de perisabile, se spala rapid, sub jet de apa si se curate pe cat posibil, de codite.
Apoi se strivesc intr-o sita, turnand jumatate din cantitatea de suc de lamaie pe pulpa lor, iar jumatatea cealalta, in sucul obtinut, pentru a evita oxidarea. Peste pulpa dudelor se adauga mierea de albine si frunzele de menta spalate si tocate marunt.
Se amesteca, apoi se toarna sucul de dude si se presara pudra de cacao.
Se amesteca din nou si se plaseaza in congelator, in formele dorite, pana se incheaga suficient, pentru a constitui un sorbet racoritor si nutritiv.