Cu un gust si o textura aparte, este reteta de sorbet pe care v-o ofer pentru a impresiona pe orice degustator. Bogat in antioxidanti valorosi acest sorbet este ideal pentru un dulce sanatos, care va modeleaza o silueta de vis.
INGREDIENTE (pentru 3 portii):
– 300 g corcoduse
– 100 g coacaze negre
– 3 linguri de miere de salcam, cu ghimbir (produs apicol mai fluid decat mierea simpla) sau 2 linguri de miere de albine si o lingurita de radacina de ghimbir proaspat rasa
– o lingura de apa
PREPARARE:
Se spala bine atat corcodusele cat si coacazele negre, apoi se defac corcodusele de pe samburi, iar coacazale se desprind de pe ramurele.
Se blenduiesc cu un blender de mana, pentru a obtine o textura care sa releve bucatele mici din cele 2 ingrediente, in felul acesta capatand si un aspect mai deosebit. Acestei compozitii i se adauga mierea de albine cu ghimbirul si apa, apoi se amesteca bine si se plaseaza intr-un recipient care se introduce in frigider pentru minim 3 ore, amestecand din cand in cand pentru a ingheta uniform, sau savurand-o cu o structura mai putin inchegata, pe alocuri, ca in imagini.