O reteta ce imprima carnii de somon un gust imbietor si-l imbogateste cu antioxidanti valorosi.
INGREDIENTE (pentru o portie):
– 250 gr file de somon proaspat
– 2 foi de dafin
– ½ lingurita seminte de coriandru
– 1 cm radacina de ghimbir
– o mandarina
– 4 fire de patrunjel verde
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine somonul, se curata de solzi si, impreuna cu foile de dafin si cu semintele de coriandru, se plaseaza intr-o tigaie, apoi se toarna apa pana la cca 3 sferturi din inaltimea fileului de somon.
Se lasa sa fiarba la foc domol, pe ambele parti, iar cand intreg ansamblul este patruns (cam dupa 12 minute), se intrerupe fierberea si se asezoneaza cu sucul mandarinei, cu patrunjelul verde bine spalat si tocat, apoi cu ghimbirul proaspat, curatat si razuit.