O reteta ce constituie o sursa vegetala de proteine complete, cu soia texturata, vestitul inlocuitor al carnii, asezonata astfel incat sa dobandeasca un gust excelent.
INGREDIENTE:
– 100 g soia texturata felii
– o ridiche neagra
– un ardei gras
– o foaie de dafin
– o lingurita de cimbru macinat
– o lingurita de boia de ardei dulce
– 1/2 lingurita de piper negru macinat
– ulei de masline, presat la rece
– o legatura de patrunjel verde
– o lamaie mica
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se pregatesc foaia de dafin, cimbrul maruntit, boiaua de ardei dulce, piperul negru macinat, apoi
se fierbe soia texturata circa 30 de minute, lent, in apa de 2 ori volumul sau, in care se adauga aceste mirodenii si un praf de sare.
Intre timp se spala bine ridichea neagra, se curata de coaja si se razuie grosier. Ardeii grasi bine spalati, curatati de samburi si cotoare, se feliaza julien.
Dupa intreruperea fierberii feliilor de soia texturata, acestea se lasa la scurs cateva minute, apoi se garnisesc cu ridichea neagra si ardeii grasi si se asezoneaza toate cu uleiul de masline, cu sucul lamaiei si cu patrunjelul verde, bine spalat si tocat.