O reteta clasica, cu ingrediente sanatoase si fermentatie controlata, ce dezvaluie arome intense, pentru zile fierbinti.
INGREDIENTE:
– 4-5 inflorescente de soc
– un cm cub de drojdie de bere
– o lamaie
– 350 gr de zahar brut
– 4,5 l de apa
PREPARARE:
Se spala bine florile de soc si lamaia, care se feliaza, apoi impreuna cu zaharul brut si drojdia de bere se plaseaza intr-un borcan de 5 l.
Se adauga apa, se amesteca sa se topeasca zaharul si se pregateste un tifon, pentru a se acoperi borcanul, care sa permita contactul cu aerul, pentru fermentatie.
Din a doua zi se vantura, in fiecare zi, pana cand fermenteaza suficient cat sa devina racoritoare.Se strecoara, iar pentru cine o doreste mai limpede si mai intepatoare, se imbuteliaza etans si se mai pastreaza, avand grija sa se controleze fermentatia si dopurile, pentru a nu se crea presiune prea mare. Pentru cine o doreste mai calma, dupa strecurare, se pastreaza in recipiente acoperite neetans, la rece.
DELICIOASA!
Am oprit-o cam repede din fermentatie, imi place o idee mai intepata, dar a fost foarte aromata !