SOCATA, CU DROJDIE DE BERE

iunie 11, 2014 | CATEGORIA Bauturi

socata, cu drojdie de bere

O reteta clasica, cu ingrediente sanatoase si fermentatie controlata, ce dezvaluie arome intense, pentru zile fierbinti.

INGREDIENTE:

–          4-5 inflorescente de soc

–          un cm cub de drojdie de bere

–          o lamaie

–          350 gr de zahar brut

–          4,5 l de apa

 

PREPARARE:

Se spala bine florile de soc si lamaia, care se feliaza, apoi impreuna cu zaharul brut si drojdia de bere se plaseaza intr-un borcan de 5 l.

socata-drojdiedebere1ok

Se adauga apa, se amesteca sa se topeasca zaharul si se pregateste un tifon, pentru a se acoperi borcanul, care sa permita contactul cu aerul, pentru fermentatie.

socata-drojdiedebere2ok

Din a doua zi se vantura, in fiecare zi, pana cand fermenteaza suficient cat sa devina racoritoare.Se strecoara, iar pentru cine o doreste mai limpede si mai intepatoare, se imbuteliaza etans si se mai pastreaza, avand grija sa se controleze fermentatia si dopurile, pentru a nu se crea presiune prea mare. Pentru cine o doreste mai calma, dupa strecurare, se pastreaza in recipiente acoperite neetans, la rece.

socata-drojdiebere-final2ok

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *