O bautura concentrata, cu gust natural, cu seminte de stir, importanta sursa de nutrienti si la indemana.
INGREDIENTE :
– 2-3 spice cu seminte de stir
– un morcov
– ½ dovlecel dovlecel
– o gulie
– 3 frunze de gulie
– 2 ramurele de rozmarin
– apa pentru dilutie, dupa gust
– indulcitor natural, dupa gust (optional)
– suc de lamaie, dupa gust (optional)
PREPARARE:
Se spala bine spicele de stir, se lasa la scurs sau se sterg cu un servetel absorbant. Se spala bine morcovul, dovlecelul si gulia, frunzele de gulie si cele de rozmarin. Se razuie apoi superficial morcovul si dovlecelul.
Se adauga in blender frunzele de gulie maruntite, frunzele de rozmarin, morcovul, dovlecelul si gulia, feliate. Se scutura spicele de stir sa se desprinda semintele, care se adauga si ele in blender, sau pe care le puteti adauga dupa blenduire, in pahar. (Eu, am mai adaugat si 2 bucati de spic, de cate 1 cm, chiar daca este aspru, deoarece sunt obisnuita cu textura stirului). Se adauga apa in functie de consistenta dorita si se blenduieste totul. Optional se poate indulci si acidifia natural.