O asociere cu gust remarcabil, hranitoare si usor de pregatit.
INGREDIENTE:
– 850 gr sira de miel
– o lingura de cimbru macinat
– 2 foi de dafin
– 2 capatani de usturoi romanesc
– 2 linguri ulei de floarea soarelui, presat la rece
– sare de ocna, dupa gust
– 350 gr morcovi
– 2 cepe
– o lingurita de seminte de schinduf
Pentru garnisit:
– patrunjel verde, dupa gust
– marar verde, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se degreseaza sira de miel, se portioneaza si se impaneaza cu usturoiul curatat si bine spalat. Se adauga cimbrul si foile de dafin si se fierbe in apa, cu o lingura de ulei, pana se patrunde.
Intre timp se spala si se curata morcovii si ceapa, apoi se razuiesc grosier si se adauga langa sira de miel, in sosul format, impreuna cu semintele de schinduf.
Se mai adauga 200 ml de apa, si se lasa sa fiarba la foc domol, pana se patrunde. Se intrerupe fierberea, se adauga apoi cealalta lingura de ulei de floarea soarelui presat la rece si se potriveste totul de sare. Ansamblul se garniseste dupa gust, cu fire de marar si de patrunjel verde, bine spalate si tocate.