SIRA DE MIEL, CU MORCOVI AROMATIZATI

mai 7, 2016 | CATEGORIA Mancaruri cu carne

sira de miel, cu morcovi aromatizati

O asociere cu gust remarcabil, hranitoare si usor de pregatit.

INGREDIENTE:

–       850 gr sira de miel

–       o lingura de cimbru macinat

–       2 foi de dafin

–       2 capatani de usturoi romanesc

–       2 linguri ulei de floarea soarelui, presat la rece

–       sare de ocna, dupa gust

–       350 gr morcovi

–       2 cepe

–       o lingurita de seminte de schinduf

Pentru garnisit:

–       patrunjel verde, dupa gust

–       marar verde, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine si se degreseaza sira de miel, se portioneaza si se impaneaza cu usturoiul curatat si bine spalat. Se adauga cimbrul si foile de dafin si se fierbe in apa, cu o lingura de ulei, pana se patrunde.

sira de miel, portionata si impanata, pentru friptura

Intre timp se spala si se curata morcovii si ceapa, apoi se razuiesc grosier si se adauga langa sira de miel, in sosul format, impreuna cu semintele de schinduf.

sira de miel impanata si fiarta, cu adaos de morcovi, ceapa si seminte de schinduf

Se mai adauga 200 ml de apa, si se lasa sa fiarba la foc domol, pana se patrunde. Se intrerupe fierberea, se adauga apoi cealalta lingura de ulei de floarea soarelui presat la rece si se potriveste totul de sare. Ansamblul se garniseste dupa gust, cu fire de marar si de patrunjel verde, bine spalate si tocate.

sira de miel, cu morcovi aromatizati

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *