O salata cu ingrediente crude, usor picanta si delicioasa, ce poate constitui un veritabil antibiotic si imunostimulator natural.
INGREDIENTE (pentru o portie):
– 70 g sfecla rosie
– ½ ceapa (aprox. 40 g)
– sare neiodata, dupa gust
pentru dressing:
– o lingura de mustar natural cu boabe
– o lingura de ulei de masline extravirgin
– sucul unei jumatati de lamaie, cu pulpa
– ¼ lingurita de turmeric
– 2 fire de cimbru verde
PREPARARE:
Se spala bine sfecla, se curata si se razuieste fin, iar ceapa, curatata si spalata, se taie julien.
Se spala bine cimbrul, se marunteste si se alatura celorlalte ingrediente pentru dressing.
Se amesteca bine pentru intrepatrunderea aromelor, apoi se introduce sfecla razuita fin, care se amesteca si se potriveste de sare. La final se adauga ceapa fideluta, amestecand superficial, pentru ca salata sa ramana aspectuoasa, aerisita.