SFECLA ROSIE, MARINATA CRUD-PICANT, PE PAT DE ARDEI GRAS

June 29, 2018 | CATEGORIA Aperitive

sfecla rosie, marinata crud picant, pe pat de ardei gras

O reteta de cruditati, in care sfecla rosie este patrunsa de intensitatea gusturilor celorlalte ingrediente alaturi de care zaboveste in marinata enzimatica. Ideea de o astfel de prezentare mi-a dat-o forma speciala a ardeiului gras, pe care l-am zarit printre ceilalti si m-am gandit ca merita expus.

INGREDIENTE (pentru 2 portii):

– o sfecla rosie, mica

– 3 fire de patrunjel verde

– un ardei gras

– sare de ocna, dupa gust

Pentru marinata cruda-picanta:

– ½ lingurita seminte de chimen

– o lingurita radacina de ghimbir, razuit fin

– o foaie de dafin

– sucul unei lamai

– o lingura de ulei de armurariu, presat la rece

 

PREPARARE:

Se aduna intr-un bol, ingredientele pentru marinata cruda. Se spala bine sfecla rosie, se curata si se razuieste fin.

ingrediente sfecla rosie, marinata crud picant, pe pat de ardei gras

Se adauga in marinata, se amesteca si se lasa la frigider, cca 8 ore. Se spala bine ardeiul crud, se taie in jumatati, iar  sfecla marinata se asezonata cu sare si patrunjel verde tocat, apoi se amesteca.

ardei gras si sfecla marinata, asezonata cu sare si patrunjel verde, pentru salata

Se umplu jumatatile de ardei cu sfecla preparata, apoi se garnisesc cu patrunjel verde.

sfecla rosie, marinata crud picant, pe pat de ardei gras

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *