O reteta de cruditati, in care sfecla rosie este patrunsa de intensitatea gusturilor celorlalte ingrediente alaturi de care zaboveste in marinata enzimatica. Ideea de o astfel de prezentare mi-a dat-o forma speciala a ardeiului gras, pe care l-am zarit printre ceilalti si m-am gandit ca merita expus.
INGREDIENTE (pentru 2 portii):
– o sfecla rosie, mica
– 3 fire de patrunjel verde
– un ardei gras
– sare de ocna, dupa gust
Pentru marinata cruda-picanta:
– ½ lingurita seminte de chimen
– o lingurita radacina de ghimbir, razuit fin
– o foaie de dafin
– sucul unei lamai
– o lingura de ulei de armurariu, presat la rece
PREPARARE:
Se aduna intr-un bol, ingredientele pentru marinata cruda. Se spala bine sfecla rosie, se curata si se razuieste fin.
Se adauga in marinata, se amesteca si se lasa la frigider, cca 8 ore. Se spala bine ardeiul crud, se taie in jumatati, iar sfecla marinata se asezonata cu sare si patrunjel verde tocat, apoi se amesteca.
Se umplu jumatatile de ardei cu sfecla preparata, apoi se garnisesc cu patrunjel verde.