O reteta ce poate constitui o cina usoara si nutritiva, cu nutrienti semiraw, fara gluten, o reteta proteica, antioxidanta si enzimatica.
INGREDIENTE:
– 75 g seminte de amarant
– 250 ml apa plata
– o legatura frunze de spanac (aproximativ 45 g)
– o frunza de dafin
– o lingurita de piper (am folosit amestec din rasnita)
– o lingurita de turmeric pudra
– o lingura ulei de floarea soarelui, presat la rece
– ½ lamaie
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala semintele de amarant si se fierb in cantitatea de apa, cca 5 minute, apoi se intrerupe fierberea, se adauga frunza de dafin si se lasa vasul cca 30 de minute, acoperit pentru ca aceasta sa-si reverse mireasma si pentru ca semintele de amarant sa se inmoaie si sa patrunda uniform. Intre timp se spala bine frunzele de spanac si se aduna celelalte ingredinete.
Se rup usor frunzele de spanac, se adauga semintelor de amarant, se adauga piperul macinat si sarea, uleiul presat la rece si sucul lamaiei, apoi se amesteca si se consuma ca atare.