Este un meniu complex, un cumul de nutrienti esentiali, ce-i confera gust si sanatate.
INGREDIENTE :
– 250 gr orez
– 2 cepe mari
– 200 gr miez de nuca
– frunze de varza murata
– 150 gr suc de rosii cu ardei
– 3 linguri ulei de masline
– sare, cimbru si piper, dupa gust
– ardei iute ( garnitura, decor)
PREPARARE:
Se desfac frunzele de varza murata si se lasa la desarat daca este cazul. Miezul de nuca se farama, dar nu foarte marunt. Orezul se spala, si impreuna cu ceapa tocata se lasa la fiert in apa, de 3 ori mai multa decat cantitatea amestecului. Dupa ce amestecul a inceput sa fiarba, se ia de pe foc, se lasa acoperit 20 minute, pentru a se hidratta suficient si pentru ca orezul sa ramana intreg. Intre timp, frunzele de varza se curate de cotoare, se portioneaza si se aseaza pe un platou. Peste orezul si ceapa fierte se adauga uleiul, sare, piper si cimbru dupa gust, apoi nuca faramata si apoi, se amesteca pentru omogenizare.
Se poate incepe impachetarea sarmalelor.
Se aseaza in cratita, in cerc, peste un rand de varza tocata si crengute de cimbru. Se adauga sucul de rosii si de ardei diluat cu apa, pana se acopera, se mai adauga o crenguta de cimbru si se lasa la fiert.
Pentru cine le prefara fara sos, se pot lasa sa scada in cuptor. Bogatia de calorii le recomanda a se consuma cu moderatie.