SARMALE VEGANE, CU CIUPERCI SI PASAT

martie 21, 2015 | CATEGORIA Retete de Sarbatori

sarmale vegetariene, cu ciuperci si pasat

O reteta cu ingrediente naturale, pregatita corect, bogata in nutrienti complecsi, in special in proteine vegetale si fibre, si cu adaos la fiecare portie, la servire, de acizi grasi de tip omega, din uleiul de masline extravirgin presat la rece.

INGREDIENTE:

–          o varza murata mare

–          175 gr orez brun

–          175 gr ciuperci champignon

–          125 gr pasat (porumb macinat grosier)

–           o ceapa mare (aprox. 20 gr)

–           un morcov (aprox. 60 gr)

–           o felie de telina (aprox. 35 gr)

–           o legatura de marar

–           o lingurita de piper negru macinat.

–           450 ml suc de rosii

–           2 linguri de cimbru macinat

–           4 foi de dafin

–           ulei de masline extravirgin, dupa gust

–           sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine pasatul in multe ape, apoi impreuna cu orezul clatit, se lasa 10 minute la inmuiat, timp in care se curata, se spala si se toaca ciupercile si ceapa. Se strecoara pasatul si oezul apoi se aduna intr-un vas.

pasat, orez, ciuperci si ceapa, pentru sarmale vegetariene

Se acopera cu apa de trei ori volumul lor, apoi se fierb in cateva clocote. Se intrerupe fierberea si se lasa vasul acoperit, cam un sfert de ora, pentru ca orezul si pasatul sa absoarba toata apa. Intre timp, se pregatesc frunzele de varza pentru sarmale, decupandu-le cotoarele si taindu-le la dimensiuni in functie de marimea dorita a sarmalelor. Compozitia de sarmale se definitiveaza adaugand peste ingredientele fierte, morcovul si telina, spalate si rase fin, mararul spalat si tocat, apoi piperul macinat si sarea.

pasat, orez, ciuperci, ceapa, marar, morcov, sare, piper, si telina pentru sarmale vegetariene

Se amesteca bine pentru omogenizare, apoi se formateaza sarmalele invelind in foile de varza pregatite, cate putin din compozitie, impaturindu-le cu grija.

sarmale vegetariene, cu ciuperci si pasat, la invelit in foile de varza

Se aseaza in vasul pentru fiert, tapetand baza cu-n start de varza tocata, apoi plasand sarmelele una langa alata, circular, printre ele presarand cimbrul, foile de dafin si adaugand sucul de rosii.

sarmale vegetariene, cu ciuperci si pasat, la fiert, cu suc de rosii, cimbru si foi de dafin

Se adauga apa, cat sa le acopere, apoi se fierb, pana se patrund bine. La servire, fiecare portie se imbogateste cu ulei de masline extravirgin, presat la rece, dupa preferinta, evitand astfel fierberea acestuia, pentru a-si pastra toti nutrientii intacti.

sarmale vegetariene, cu ciuperci si pasat, detaliu

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *