SARMALE IN FRUNZE DE STEVIE, CU SEMINTE DE DOVLEAC

martie 30, 2013 | CATEGORIA Retete de Sarbatori

sarmale in foi de stevie cu seminte de dovleac

Sarmale delicate, in frunze fine si usor acrisoare,  innobilate de consistenta semintelor de dovleac si a orezului brun.

INGREDIENTE :

– 250 gr orez brun

– 50 gr seminte decojite de dovleac

– 2 cepe verzi

– o ceapa alba, mare

– 2 legaturi de marar

– 1/2 lingurita de cimbru

– sare si piper dupa gust

– 3 linguri de pasta din rosii si ardei (ketchup)

– o lingurita de piper negru, macinat

– o lamaie

– 3 linguri ulei presat la rece

– sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Orezul se alege de impuritati si se spala. Se pune la fiert intr-o cantitate de 4 ori mai mare de apa, impreuna cu ceapa tocata marunt. Se lasa la fiert cam 20 de minute la foc mic, deoarece orezul brun fierbe mai greu, apoi se lasa acoperit 15 minute. Pentru a fierbe mai repede il puteti lasa in apa de seara pana dimineata. Intre timp se pregatesc frunzele de stevie, se spala se taie cotoarele si se oparesc in apa fiarta, doar pentru cateva secunde, pentru a nu se inmuia prea tare. Dupa ce amestecul de orez si ceapa a fiert si a scazut, se lasa la racit si se amesteca cu semintele de dovleac, mararul tocat fin, cimbrul, o lingura de pasta de rosii si ardei, piperul si cu putina sare.

orez brun cu ceapa, sare si piper, pasta de rosii si ardei, cimbru, marar, seminte de dovleac

Din acest amestec se ia cu lingurita si se formeaza sarmalele impachetandu-se in frunzele de stevie de la radacina spre varf.

frunze de stevie, cu umplutura de orez brun si seminte de dovleac

Se aseaza in vasul in care trebuie fierte, care se acopera la baza cu cateva frunze de stevie.

sarmale in frunze de stevie cu semite de dovleac si orez brun, in vas

Se adauga apa, pana la suprafata lor, 2 linguri de pasta de rosii si ardei si marar tocat.

sarmale in frunze de stevie cu semite de dovleac si orez brun, in vas pentru cuptor

Se fierb in cuptor, iar cand sunt gata, dupa ce se opreste cuptorul si se lasa sa se raceasca sub 80 de grade Celsius, se poate adauga uleiul presat la rece, pentru cei care le prefera grase (sau smantana) si felii de lamaie, pentru a accentua gustul lor acrisor.

sarmale in foi de stevie cu seminte de dovleac, sectiune

sarmale in foi de stevie cu seminte de dovleac, sectiune, detaliu

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *