SARMALE DE BERBECUT, CU HRISCA, IN FRUNZE DE HREAN

July 5, 2014 | CATEGORIA Mancaruri cu carne

sarmale de berbecut, cu hrisca, in frunze de hrean

Sarmale cu gust aparte, preparate asociind carnea de berbecut cu hrisca si mirodenii, apoi invelite in frunze proaspete de hrean.

INGREDIENTE :

– frunze proaspete de hrean

– 500 gr carne de berbecut

– 4 linguri hrisca cruda

– 2 cepe

– ½ lingurita de schinduf

– ½ lingurita de ienibahar

– ½ legatura de patrunjel verde

– 4 linguri de pasta de rosii, cu ardei si morcovi (conservata)

– sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Hrisca se spala foarte bine, in multe ape, pentru a nu fi amara. Se lasa la hidratat, in apa rece, cca 1/2 ora, pentru a fierbe repede. Intre timp se pregateste carnea de berbecut, care  se toaca fin, iar ceapa se spala, se curata si se rade grosier. Boabele de schinduf si de ienibahar se rasnesc, iar patrunjelul se spala bine si se toaca fin. Se scurge hrisca, se adauga carnii si cepei, apoi se asezoneaza cu sarea, cu pudrele de schinduf si de ienibahar si cu patrunjelul tocat fin.

carne tocata de berbecut, cu sare,patrunjel,schinduf si ienibahar, pentru sarmale

Se amesteca bine pentru omogenizare si intrerpatrunderea aromelor. Frunzele de hrean se spala bine, li se taie nervurile cotoroase, apoi se oparesc in apa cu putina sare.  Din compozitia rezultata se plaseaza cu lingurita cantitati pe fiecare frunza de hrean, care se ruleaza apoi de la radacina spre varf, formandu-se astfel sarmalele.

sarmaleberbecut-hrisca-frunzehrean2ok

Se astern apoi in vasul pregatit pentru fiert, acoperit la baza cu cateva frunze de hrean. Apoi se adauga pasta de rosii cu morcovi si ardei.

sarmaleberbecut-hrisca-frunzehrean3

Se toarna apoi apa peste sarmale si se fierb la foc potrivit, pana se patrund.Cand sunt gata, se servesc cu adaos de patrunjel, pentru gust si ajutor in digestie.

sarmaleberbecut-hrisca-frunzehrean-finalok

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *