SARDINE PICANTE LA CUPTOR, CU LEGUME CRUDE

mai 22, 2013 | CATEGORIA Aperitive

sardine picante la cuptor, cu legume crude, patrunjel si lamaie

O reteta in care fragezimea si delicatetea sardinelor, aromatizate picant, intalnesc prospetimea legumelor, a patrunjelului verde si a sucului de lamaie.

INGREDIENTE:

–         5 sardine (500 gr)

–         un morcov

–         un ardei gras

–         un ardei capia

–         2 fire de ceapa verde

–         un fir de usturoi verde

–         4 fire de patrunjel verde

–         ½ lingurita de piper verde, boabe

–         4 frunze de dafin

–         un praf de rozmarin

–         o lamaie

–         sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Sardinele se spala bine, se curata, se sareaza si se aseaza intr-un capac de vas termoizolant (sa nu fie adanc). Se adauga boabele de piper verde (sunt vestite ca se potrivesc mai bine cu carnea de peste), apoi frunzele de dafin si pulberea de rozmarin.

sardine proaspete cu sare, rozmarin, foi de dafin si piper verde, pentru cuptor

Se adauga apa, cat sa le acopere, apoi se introduc in cuptor si se lasa sa fiarba la foc mic, pana se patrund, astfel incat sa poata fi consumate si oasele. Intre timp se spala legumele si patrunjelul verde si se curata. Se pregateste un platou pe care se aseaza morcovul ras pe razatoarea mica, se orneaza cu ardeii taiati fin, cu rondele de ceapa si de usturoi verde, cu frunze de patrunjel si bucatele de lamaie, iar pe acest pat se aseaza sardinele scoase din cuptor, care se stropesc din belsug cu  suc de lamaie si se consuma impreuna cu garnitura cruda.

sardine picante la cuptor, cu legume crude, patrunjel si lamaie

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *