Peste pregatit sanatos, cu gust bogat, asezonat cu piure aromat, din linte rosie.
INGREDIENTE (pentru 4 portii):
– 1 Kg sardine proaspete
Pentru piureul de linte:
– 150 gr linte rosie
– 100 gr ceapa
– 50 gr telina
– 2 crengute de cimbru
– 2 foi de dafin
– o lingurita ienibahar macinar
– o lingurita de boia de ardei dulce
– 3 linguri suc de lamaie
– 2 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– patrunjel verde, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Sardinele se spala bine, se eviscereaza si se sterg de apa.
Se sareaza si se ung cu putin ulei de masline extravirgin, apoi se frig pe gratar. Intre timp, se spala bine lintea in mai multe ape, se spala si se curate ceapa si telina, se toaca marunt si impreuna cu lintea se pun la fiert in apa cu sare. Se mai adauga foile de dafin si crengutele de cimbru.
Cand toate sunt fierte, se scurg de apa, se blenduiesc si apoi se asezoneaza cu ienibaharul macinat, cu boiaua de ardei, cu sucul de lamaie si cu uleiul de floarea soarelui presat la rece.
Se asezoneaza sardinele fripte cu acest delicious piure, peste care se presara patrunjel verde tocat.