O gustare pregatita rapid, inspirata de porumbul proaspat fiert, care da consistenta pestelui, si-i imbogateste gustul.
INGREDIENTE (pentru o portie):
– continutul a jumatate de conserva de sardine in sos tomat
– 2 rondele de ceapa
– 3 rondele de rosie
– boabele de pe jumatatea unui stiulete de porumb fiert (sau din conserva)
– 3 fire de patrunjel verde
– o felie de lamaie
– o lingura de suc de lamaie
– piper negru macinat
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Se curata boabele de pe stiuletele de porumb, dupa ce s-a fiert si racit (in cazul in care se foloseste porumb proaspat fiert), se curata si se spala ceapa si rosiile, se taie rondele si se alcatuieste un pat din aceste ingrediente, se sareaza, apoi se aseaza deasupra bucatile de sardine si se adauga putin sos tomat din continutul conservei. Se pipereaza, se adauga sucul de lamaie, patrunjel tocat marunt si se garniseste cu o felie de lamaie si frunze de patrunjel.