Un mod placut de a consuma susanul neprelucrat termic, este aceasta salata rapida, sub forma de sandvis, cu legume asortate, seminte crude de susan si ulei de arahide.
INGREDIENTE (pentru o portie):
– un cartof
– 3 rondele de ceapa
– 3 rondele de rosie
– 1/2 ardei gras
– 2 fire de patrunjel
– ½ lingurita de seminte de susan
– o lingurita de ulei de arahide
– sare de Himalaya (sare neiodata)
PREPARARE:
Se aleg cartofi mai lunguieti, pentru aspect, se spala si se fierb in coaja. Intre timp se spala si se curata ceapa, ardeii, rosiile si patrunjelul. Dupa ce s-au racit, cartofii se curata de coaja, se taie in felii, care se garnisesc cu rondele de ceapa, de rosie si de ardei gras, cu fire de patrunjel si cu seminte de susan.
Se asezoneaza cu sare si ulei de arahide, apoi se formeaza sandvisuri care se consuma cu deosebita placere.
Frumos colorat, o adevarata ispita!
Da, ca aspect e bucuria copiilor in special !