SALATA VERDE, REVIGORANTA

December 29, 2012 | CATEGORIA Ciorbe

    salata verde, revigoranta

Este o ciorba usoara, reconfortanta, indicata in perioadele sarbatorilor cand meniurile sunt bogate si aglomereaza sistemul digestiv

INGREDIENTE:

–         2 salate verzi mari

–         300 gr smantana degresata

–         o capatana de usturoi

–         sare, dupa gust

–         o lingura de ulei de masline (optional)

 

PREPARARE:

Salata verde se curata, se spala si se toaca, grosier, si se pune la fiert in apa cu sare.

salata verde, la fiert

Se fierbe la foc mic,  pana cand se patrunde complet, se intrerupe fierberea si se lasa sa scada putin temperatura. Intre timp se curata usturoiul, se piseaza, si se adauga peste smantana.

smanatana si usturoi pisat

Se amesteca bine si se toarna, putin cate putin, peste salata fiarta, mestecand incontinuu, pentru omogenizare.

salata verde cu sare, smantana si usturoi

Se potriveste de sare si eventual pentru cine o doreste mai bogata in lipide, se poate adauga si uleiul. salata verde, revigorantaCea din imagine este fara ulei.Va asigur ca este o bunatate si se poate consuma atat calda cat si la temperatura camerei, ajutand digestia.

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *