Este o ciorba usoara, reconfortanta, indicata in perioadele sarbatorilor cand meniurile sunt bogate si aglomereaza sistemul digestiv
INGREDIENTE:
– 2 salate verzi mari
– 300 gr smantana degresata
– o capatana de usturoi
– sare, dupa gust
– o lingura de ulei de masline (optional)
PREPARARE:
Salata verde se curata, se spala si se toaca, grosier, si se pune la fiert in apa cu sare.
Se fierbe la foc mic, pana cand se patrunde complet, se intrerupe fierberea si se lasa sa scada putin temperatura. Intre timp se curata usturoiul, se piseaza, si se adauga peste smantana.
Se amesteca bine si se toarna, putin cate putin, peste salata fiarta, mestecand incontinuu, pentru omogenizare.
Se potriveste de sare si eventual pentru cine o doreste mai bogata in lipide, se poate adauga si uleiul. Cea din imagine este fara ulei.Va asigur ca este o bunatate si se poate consuma atat calda cat si la temperatura camerei, ajutand digestia.
reteta aceasta merita retinuta!
Merita negresit, este rapida si mai ales vara, este racoritoare iar pe timp de iarna usureaza digestia dupa meniurile grele.