O salata clasica, in varianta raw, fara lactoza, racoritoare, cu nutrientii valorosi ai pufulitei, planta miraculoasa, cu flori delicate.
INGREDIENTE:
– 4 castraveti tineri (aprox. 350 gr)
– un fir de pufulita inflorita (optional, din parcuri sau gradini)
Pentru sos:
– 100 gr seminte de floarea soarelui
– 15 gr fulgi de drojdie inactiva
– 4-5 catei de usturoi
– 3 linguri ulei de masline
– 5 linguri suc de lamaie
– ½ legatura de marar verde
– 100 ml apa de izvor
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se pregateste sosul, adunand in blender semintele de floarea soarelui, fulgii de drojdie inactiva, cateii de usturoi, curatati si bine spalati, uleiul de masline si sucul lamaiei.
Se adauga apa de izvor si se blenduieste totul pana devine un sos. Castravetii se spala bine si se curata lasand pe alocuri cate o fasie de coaja, iar frunzele si florile de pe tulpina de pufulita, dupa ce se spala, se toaca si se adauga alaturi de marar, peste sos.
Se amesteca bine si se potriveste sosul de sare. Se razuiesc grosier castravetii, se toarna sosul peste ei, apoi se amesteca, obtinand o desavarsita salata crud vegetariana.