O reteta in care dulceata boabelor tinere de mazare se combina delicios cu prospetimea celorlalte ingrediente adaugate crude.
INGREDIENTE:
– 300 g mazare noua (cantarita fara pastai)
– un morcov (aprox. 45 g)
– o felie de gulie (aprox. 45 g)
– o frunza de dafin
– o legatura de marar verde
– ½ lingurita de seminte de coriandru macinate
– o lingurita ulei de masline extravirgin
– ½ lamaie
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se desface mazarea din teci, se spala si se fierbe in apa, cu o foaie de dafin, cca 15-20 minute, apoi se clateste cu apa rece. Se spala bine si se curata morcovul si felia de gulie.
Se razuiesc grosier, apoi se adauga boabelor de mazare. Se adauga si mararul bine spalat si tocat marunt, uleiul de masline, 3 linguri suc de lamaie si pudra din seminte de coriandru. Se amesteca si se potriveste de sare.