O salata savuroasa cu porumb tanar, copt pe jar, cu ceapa rosie, ardei, castraveti si rosii dulci si carnosase, imbogatita cu ulei de floarea soarelui presat la rece si patrunjel proaspat, ideala pentru o cina usoara.
INGREDIENTE (pentru o portie):
– un stiulete de porumb
– o rosie mare carnoasa, corazon de toro (inima de bou), aprox. 550 gr
– o ceapa rosie
– un castravete
– un ardei gras
– 4 fire de patrunjel verde
– 2 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece
– Sare, dupa gust
PREPARARE:
Porumbul se coace pe jar, rotindu-se usor, sa nu se arda.
Se spala legumele, rosia carnoasa se taie in bucati mari, castravetele, cu coaja, se taie rondele, ardeiul se curata de seminte si se taie fasii, iar ceapa rosie, se taie rondele. Se curata boabele de pe o jumatate de cocean de porumb, se adauga peste celelalte legume, se sareaza dupa gust, se presara patrunjelul tocat, apoi se toarna uleiul de floarea soarelui, presat la rece, se amesteca si se garniseste dupa imaginatie.
Cu siguranta as manca singura toata salata!
Porumbul copt pe jar este o delicatesa, pentru ca de regula il pregatesc fiert , oricum este delicios !