SALATA RUSTICA CU PORUMB COPT

august 23, 2013 | CATEGORIA Aperitive

salata rustica, cu porumb copt

O salata savuroasa cu porumb tanar, copt pe jar, cu ceapa rosie, ardei, castraveti si rosii dulci si carnosase, imbogatita cu ulei de floarea soarelui presat la rece si patrunjel proaspat, ideala pentru o cina usoara.

INGREDIENTE (pentru o portie):

–         un stiulete de porumb

–         o rosie mare carnoasa, corazon de toro (inima de bou), aprox. 550 gr

–         o ceapa rosie

–         un castravete

–         un ardei gras

–         4 fire de patrunjel verde

–         2 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece

–         Sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Porumbul se coace pe jar, rotindu-se usor, sa nu se arda.

coceni de porumb pusi la copt, in jar

Se spala legumele, rosia carnoasa se taie in bucati mari, castravetele, cu coaja, se taie rondele, ardeiul se curata de seminte si se taie fasii, iar ceapa rosie, se taie rondele. Se curata boabele de pe o jumatate de cocean de porumb, se adauga peste celelalte legume, se sareaza dupa gust, se presara patrunjelul tocat, apoi se toarna uleiul de floarea soarelui, presat la rece, se amesteca si se garniseste dupa imaginatie.

salata rustica, cu porumb copt

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *