SALATA RAW DE DOVLEAC, CU PRAZ, MIRODENII SI INDRUSAIM

ianuarie 4, 2024 | CATEGORIA Aperitive

O salata cu ingrediente crude, asociate sanatos si asezonate cu antioxidanti valorosi.

INGREDIENTE:

– un fir praz

– 2 bucati dovleac placintar (aproximativ 250 g)

– un ardei

– 3-4 rosii cherry

– o lingura ulei de masline extravirgin

– ¼ lingurita turmeric pudra

– ¼ lingurita piper negru macinat

– 2-3 frunze indrusaim

– sare roz de Himalaya, dupa gust

– ½ lamaie (optional)

 

PREPARARE:

Feliile de doveac se curata de samburi si se razuiesc grosier. Se spala bine prazul, ardeiul si rosiile cherry. Prazul se taie rondele subtiri, iar ardeiul, se curata de seminte si se taie fasii subtiri. Rosiile cherry, in functie de marime, se taie in jumatati sau in sferturi.

Se aduna apoi toate acestea intr-un bol si li se adauga mirodeniile, cat si frunzele de indrusaim bine spalate si maruntite. Se adauga uleiul de masline, se amesteca apoi salata si se potriveste de sare, iar daca se doreste mai acrisoara, se asezoneaza cu suc de lamaie.

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *