O salata crud vegetariana, extrem de nutritiva si cu mirodenii care sa nuanteze savuros gustul algelor marine.
INGREDIENTE:
– 5 gr alge marine Kombu, uscate, provenite din agricultura ecologica
– 40 gr fulgi de ovaz
– un castravete cornison (aproximativ 100 gr)
pentru dressing:
– 2 linguri ulei de masline
– 5 linguri suc de lamaie
– 3 catei de usturoi (aproximativ 15 gr)
– 2 linguri pudra de susan (seminte de susan rasnite)
– ½ lingurita pudra de mustar (seminte de mustar rasnite)
– ½ lingurita pudra de coriandru (seminte de coriandru rasnite)
– 75 ml apa plata
– un praf de sare, neiodata
– indulcitor natural, dupa gust (am folosit un plic de indulcitor natural din extract de stevia rebaudiana, de la laboratoarele Remedia)
PREPARARE:
Se spala si se lasa la hidratat algele marine, 40 de minute, in apa rece.
Intre timp, pentru pregatirea dressingului se curata si se spala usturoiul apoi se razuieste fin. Intr-un bol se aduna pudrele de susan, mustar si coriandru, usturoiul, uleiul si sucul de lamaie, sarea si indulcitorul natural.
Se adauga apa si se amesteca bine. Castravetele se spala si se curata partial de coja, apoi se taie julien. Dupa ce algele marine Kombu sunt hidratate, se clatesc si se prepara salata, asezonanadu-le cu fulgii de ovaz, cu castravetele si cu dressingul preparat.