O salata bogata in grasimi sanatoase, dar mai ales in antioxidanti de calitate, printre care betacaroten si curcuma, cat si enzime valoroase prin folosirea ingredientilor in stare cruda.
INGREDIENTE:
– un avocado
– un morcov
– un ardei gras
– o lamaie
– ½ lingurita pudra turmeric
– ½ lingurita piper negru macinat
– ½ legatura de patrunjel verde
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine morcovul si se razuieste grosier, ardeiul bine spalat si curatat de samburi se taie marunt, iar avocado se desprinde de pe sambure, se curata de coaja si se taie felii subtiri, care apoi se maruntesc. Morcovul si avocado se stropesc imediat cu suc de lamaie, pentru a nu oxida.
Se aduna in bol aceste ingrediente, apoi se adauga si restul sucului de lamaie, pudrele de piper si de turmeric, cat si patrunjelul bine spalat si tocat fin. Se potriveste totul de sare, se amestca si se serveste imediat.