O salata vegetala, cu proteine complete rezultate din asocierea orezului brun cu legume si leguminoase, asezonata aromat, delicioasa si hranitoare.
INGREDIENTE:
– 125 g orez integral (am folosit prefiert de la Panzani)
– 270 g mazare conservata
– 2 ardei grasi galbeni
– un ardei capia
– o legatura de ridichi (am folosit si 5 frunze)
– ½ lingurita pudra de anason (seminte de anason rasnite)
– o lingurita rasa pudra de ienibahar (seminte de ienibahar rasnite)
– o lingura de ulei de masline presat la rece
– o lamaie
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se fierbe orezul in apa, conform instructiunilor de pe pachet si se spala bine legumele.
Se toaca marunt ardeii, iar ridichile se taie in jumatati si se feliaza subtire. Se strecoara mazarea din conserva si se clateste cu apa rece, apoi se aduna intr-un bol impreuna cu orezul, cu ardeii maruntiti si cu ridichile feliate. Se adauga si frunzele de ridichi tocate fin, apoi se asezoneaza cu pudrele de anason si de ienibahar, se adauga uleiul si sucul lamaiei, se amesteca si se potriveste de sare.