SALATA PROTEICA VEGANA, CU GULIE

februarie 27, 2018 | CATEGORIA Aperitive

salata proteica vegetariana, cu gulie

O salata vegetala, cu proteine complete rezultate din asocierea boabelor de porumb cu legume si leguminoase, usor picanta, aromata si nutritiva.

INGREDIENTE:

– 250 g boabe de porumb, conservate cu sare

– 350 g pastai de fasole verde, conservate cu sare

– un ardei capia

– o gulie cu frunze

– o lingurita rasa pudra de ienibahar (seminte de ienibahar rasnite)

– o lingura de ulei de masline presat la rece

– 4 -5 catei de usturoi

– o lamaie mica

– sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:

Daca doriti sa nu folositi boabe de porumb conservate din comert, intrucat acestea au in majoritate zahar adaugat, se pot fierbe, chiar si in plina iarna, boabe de pe stiuleti, in multa apa, pana se patrund.

ingrediente pentru salata proteica vegetariana, cu gulie

Se spala bine gulia, se curata de coaja si se razuie grosier, iar ardeiul bine spalat si curatat de samburi si cotor, se marunteste. Se spala bine si 2 sau 3 frunze de gulie, cu apa din abundenta, apoi se toaca. Se curata cateii de usturoi, se spala si se piseaza marunt. Se aduna toate intr-un bol, se asezoneaza cu pudra de ienibahar, se adauga uleiul si sucul lamaiei, se amesteca si se potriveste de sare.

salata proteica vegetariana, cu gulie

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *