O salata vegetala, cu proteine complete rezultate din asocierea boabelor de porumb cu legume si leguminoase, usor picanta, aromata si nutritiva.
INGREDIENTE:
– 250 g boabe de porumb, conservate cu sare
– 350 g pastai de fasole verde, conservate cu sare
– un ardei capia
– o gulie cu frunze
– o lingurita rasa pudra de ienibahar (seminte de ienibahar rasnite)
– o lingura de ulei de masline presat la rece
– 4 -5 catei de usturoi
– o lamaie mica
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Daca doriti sa nu folositi boabe de porumb conservate din comert, intrucat acestea au in majoritate zahar adaugat, se pot fierbe, chiar si in plina iarna, boabe de pe stiuleti, in multa apa, pana se patrund.
Se spala bine gulia, se curata de coaja si se razuie grosier, iar ardeiul bine spalat si curatat de samburi si cotor, se marunteste. Se spala bine si 2 sau 3 frunze de gulie, cu apa din abundenta, apoi se toaca. Se curata cateii de usturoi, se spala si se piseaza marunt. Se aduna toate intr-un bol, se asezoneaza cu pudra de ienibahar, se adauga uleiul si sucul lamaiei, se amesteca si se potriveste de sare.