O salata din radacinoase crude, imbogatita cu proteine din oua, ajutate in digestie si absorbtie, de vestitul patrunjel.
INGREDIENTE:
– 3 oua
– ½ cana de apa
– o radacina de telina
– o radacina de sfecla rosie
– o radacina de ridiche neagera
– o radacina de morcov
– cateva fire de patrunjel
– un praf de sare
PREPARARE:
Radacinoasele se spala, se curata, apoi sfecala rosie, morcovul si ridichea neagra se rad pe razatoarea mare, iar telina, pe cea mica.
Intr-o tigaie fara aderenta, se aduce la fierbere apa, iar in acel moment se adauga ouale batute cu-n praf de sare, pentru o omleta in apa.
Apoi se portioneaza proportional si se completeaza cu putin gust si un pic de culoare, de la cateva fire de patrunjel.
Excelenta pentru cina… iar la omleta in apa nu m-as fi gandit niciodata!
Nici eu, dar cred ca au mai incercat-o si altii, din momemt ce se pregatesc ochiuri in apa, care sunt net superioare celor in ulei, de ce n-am putea pregati si omleta in apa ? Iese mai „sifonata” ce-i drept, dar este foarte gustoasa fara riscul de a fi gretoasa. Se combina foarte cu legumele rase.