O salata bogata in proteine, cu gust clasic, asezonata simplu, cu suc de lamaie si ulei.
INGREDIENTE (pentru o portie):
– 85 gr broccoli
– 135 gr ciuperci champignon brune
– 45 gr branza telemea de vaca
– 20 gr fire de arpagic (sau ceapa de toamna, incoltita)
– o lingurita ulei de masline extravirgin
– 2 linguri suc de lamaie
– sare neiodata, in functie de continutul de sare al branzei
PREPARARE:
Se spala bine si se curata ciupercile si broccoli, care se desface in buchetele mici, pentru a se putea patrunde usor pe gratar. Ciupercilor li se separa piciorusele de palariute, apoi se plaseaza pe gratar, impreuna cu micile buchete de broccoli.
Se intorc de pe o parte pe alta pana se patrund, apoi se iau de pe gratar si ciupercile se taie grosier. Branza telemea se taie cubulete mici, se asociaza cu ciupercile si broccoli fripte, se adauga si firele de ceapa verde spalate si tocate fin, apoi se asezoneaza cu uleiul de masline si sucul de lamaie. Se amesteca totul, iar salata astfel obtinuta se potriveste de sare, daca este cazul.