O salata cu ingrediente vegetale de calitate, pregatita sanatos, fara adaos de ulei, usor picanta, hranitoare si satioasa.
INGREDIENTE:
– o vanata
– 300 gr branza tofu, cu chimen (am folosit o cutie de la INEDIT, din soia nemodificata genetic)
– o ceapa (am folosit rosie, ardeleneasca)
– o rosie
– un ardei gras
– ¼ legatura de patrunjel verde
– piper negru macinat, dupa gust
-sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se curata vanata, apoi se taie rondele, peste care se presara sare. Dupa 2 ore, timp in care se intorc din cand in cand rondelele, se arunca sucul format si se spala bine de sare. Bucatile se storc usor si se frig pe gratarul incins, fara niciun adaos, simple, avand grija ca intensitatea focului sa fie minima, pentru a nu se prinde de gratar. Eu am folosit o vanata mai uniforma in diametru, ingusta si cilindrica, pentru a rezulta rondele cat mai egale, dar se poate folosi de orice dimensiune, urmand ca bucatile fripte sa se taie apoi cat mai uniform. Tofu cu chimen se marunteste dupa preferinta.
Ceapa se curata , se spala si se taie solzisori, iar rosia si ardeiul se spala bine, li se indeparteaza cotoarele si se taie cubulete. Se adauga patrunjelul bine spalat si tocat marunt, apoi salata se amesteca si se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.