O salata bogata in proteine, cu cas proaspat asociat cu nutrienti valorosi din rubarba si gulie, aromatizata picant si fara adoas de ulei, deoarece sunt suficiente grasimile animale ce le contine. Este rapida, consistenta si gustoasa.
INGREDIENTE:
– 185 gr cas de oaie, framantat cu sare
– o gulie cu frunze (aprox.160 gr)
– ½ tulpina de rubarba (aprox.15 gr)
– ½ lingurita amestec de piper macinat (am folosit rasnita de la Kamis)
– 2 catei mari de usturoi (aprox. 11 gr)
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se framanta casul de oaie cu sare, dupa gust.
Gulia se spala bine, radacina se curata de coaja, se rade grosier, iar frunzele se toaca marunt. Rubarba se spala bine, se curata superficial, apoi se feliaza fin. Se aduna toate intr-un bol si se asezoneaza cu piperul macinat si cu usturoiul curatat, spalat si ras fin.
Se amesteca, se potriveste salata obtinuta de sare, daca este necesar, apoi se savureaza.
O combinatie interesanta!
Da, cu gust picant-acrisor !