Un mic dejun sanatos, in penumbra, cu jaluzelele trase, delicios, chiar si pentru copiii mofturosi.
INGREDIENTE:
– 2 frunze telina
– ½ radacina gulie
– o frunze gulie, mare
– un ardei capia, mic
– ¼ lingurita ienibahar
– 2 linguri stafide brune
– 2-3 linguri de fulgi de ovaz ( in functie de consitenta compozitiei)
PREPARARE:
Se spala bine gulia si frunza ei, frunzele de telina si ardeiul (care se curata de seminte).
Se aduna frunzele de telina si de gulie, maruntite, gulia taiata bucati si ardeiul tocat, cat si stafidele si praful de ienibahar, apoi se blenduiesc cu un blender de mana. Se lasa amestecul cateva minute sa se hidrateze stafidele cu sucul format, apoi se adauga si fulgii de ovaz, pana ce amestecul capata consistenta, pentru a putea fi modelat. Se formateaza dupa imaginatie, un liliac in zbor.