O reteta cu grasimi sanatoase, bogata in antioxidanti si enzime, comod de savurat mai cu seama in pauzele de la scoala sau de la serviciu.
INGREDIENTE:
– un avocado
– un morcov
– ½ radacina de telina
– 4-5 frunze de papadie (sau alte frunze verzi, comestibile)
Pentru dressing:
– o lingura ulei de floarea soarelui, presat la rece
– sucul unei jumatati de lamaie
– ½ lingurita de ienibahar macinat
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se curata morcovul si radacina de telina, apoi se feliaza subtire. Avocado se taie in jumatate, in lungul acestuia, una dintre jumatati se rasuceste peste cealalta, deprinzandu-se de pe sambure, apoi se feliza.
Frunzele verzi de papadie se spala bine si se maruntesc, iar feliile de avocado se taie in bucati. Se prepara dressingul din ingredientele acestuia, se amesteca bine pentru omogenizare, apoi se toarna peste ingredientele solide asezate, aleator, in borcan.