O salata cu proteine vegetale de calitate, antioxidanta si bogata enzimatic.
INGREDIENTE:
– 200 g varza rosie
– o lingura seminte de chia
– o lingura seminte de dovleac
– o lingurita seminte de chimen negru
– o lingura de mustar clasic (boabe de mustar macinate, sare, ulei de masline extravirgin, otet)
– o lingurita de marar uscat
– o crenguta de cimbru
– sare de ocna, dupa gust
Salata verde si patrunjel verde, pentru garnisist
PREPARARE:
Se lasa la hidratat semintele cca o ora, iar cele de chia in cantitate masurata de apa (100 ml). Se spala varza si se toaca fin.
Se sareaza apoi si se amesteca. Se scurg de apa semintele de dovleac si cele de chimen negru, apoi se alatura semintelor hidratate de chia. Se mai adauga si mustarul, mararul uscat si cimbrul de pe crengute, se amesteca, iar acest dressing rezultat se adauga verzei sarate.
Se amesteca, se portioneaza pe runze e salta verde si se garniseste cu frunze de patrunjel verde.