Salata pentru mese festive, regeneranta si asezonata cu arome puternic antioxidante.
INGREDIENTE ( pentr 2 portii):
– 3 felii mici de dovleac
– o sfecla rosie mica
– 3-4 crengute de oregano
– sare de ocna, dupa gust
Pentru dressing:
– o lingurita de chimen macinat
– un praf de sare
– o lingura ulei de masline extravirgin
– o lamaie
– o lingura de frunze proaspete de oregano
PREPARARE:
Se taie feliile de dovleac in bucati, iar sfecla rosie se spala, se curata si se taie cubulete, apoi se astern pe hartie de copt in tava pentru cuptor.
Se introduce tava in cuptorul incins si se lasa cca 20 de minute cam la 125 de grade C, pana se patrund. Intre timp se pregateste dressingul, adunand intr-un bol chimenul macinat, uleiul de masline, praful de sare, sucul lamaiei si frunzele de oregano bine spalate si maruntite.
Se amesteca bine pentru omogenizare, iar dupa ce se scot dovleacul si sfecla rosie din cuptor, se plaseaza in bolurile pentru servit, apoi se asezoneaza cu dressingul si cu crengute proaspete de oregano.