O salata senzatinala, asezonata cu pudra din seminte de armurariu, pentru un consum corect al acestora, in stare cruda, in vederea asimilarii tuturor nutrientilor continuti.
INGREDIENTE:
– 400 gr cotlet de porc
– 400 gr sfecla rosie
– 2 foi de dafin
– o lingurita de seminte de chimen
– o lingurita de pudra de armurariu (seminte rasnite de armurariu)
– 2 linguri de ulei de masline extravirgin, presat la rece
– 5 linguri de suc de lamaie
– o legatura de patrunjel verde
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se fierbe cotletul in apa cu putina sare si cu doua foi de dafin, pana se patrunde.
Se strecoara apoi si se feliaza subtire, iar sfecla rosie se spala, se curata de coaja si se rade pe razatoarea mare. In sucul de lamaie se adauga semintele de chimen si se lasa 10 minute la inmuiat. Intr-un bol se aduna feliile de cotlet si sfecla rosie rasa, apoi se asezoneaza cu chimenul si sucul de lamaie, cu pudra de armurariu, cu uleiul de masline presat la rece si cu patrunjelul spalat si tocat.
Se amesteca ingredientele, apoi se potrivesc de sare, salata astfel obtinuta fiind una foarte gustoasa si nutritiva.
Si tu zici ca e buna carnea aia de prc fiarta si rece? Si tare? daca zici tu? sa-mi faci cind oi veni pe la tie!
Merci in avans!