SALATA DIN COTLET DE PORC, CU SFECLA, CHIMEN SI ARMURARIU

februarie 2, 2015 | CATEGORIA Aperitive

salata din cotlet de porc, cu sfecla, chimen si armurariu

O salata senzatinala, asezonata cu pudra din seminte de armurariu,  pentru un consum corect al acestora, in stare cruda, in vederea asimilarii tuturor nutrientilor continuti.

INGREDIENTE:

–          400 gr cotlet de porc

–          400 gr sfecla rosie

–          2 foi de dafin

–          o lingurita de seminte de chimen

–          o lingurita de pudra de armurariu (seminte rasnite de armurariu)

–          2 linguri de ulei de masline extravirgin, presat la rece

–          5 linguri de suc de lamaie

–          o legatura de patrunjel verde

–          sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se fierbe cotletul in apa cu putina sare si cu doua foi de dafin, pana se patrunde.

cotlet de porc fiert cu sare si foi de dafin, pentru salata cu sfecla, chimen si armurariu

Se strecoara apoi si se feliaza subtire, iar sfecla rosie se spala, se curata de coaja si se rade pe razatoarea mare. In sucul de lamaie se adauga semintele de chimen si se lasa 10 minute la inmuiat. Intr-un bol se aduna feliile de cotlet si sfecla rosie rasa, apoi se asezoneaza cu chimenul si sucul de lamaie, cu pudra de armurariu, cu uleiul de masline presat la rece si cu patrunjelul spalat si tocat.

cotlet de porc fiert, sfecla, chimen, armurariu, lamaie, ulei de masline, patrunjel, pentru salata

Se amesteca ingredientele, apoi se potrivesc de sare, salata astfel obtinuta fiind una foarte gustoasa si nutritiva.

salata din cotlet de porc, cu sfecla, chimen si armurariu

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *