O salata potrivita pentru zilele de sarbatoare, menita sa ajute dupa excese alimentare, si totodata sa le preintampine, in cazul celor ce constientizeaza ca tradiitiile culinare pot fi transformate.
INGREDIENTE:
– ½ varza
– o felie de sfecla rosie
– un gogosar
– ½ legatura de patrunjel verde
– o lamaie
– o lingurita de turmeric (curcuma) macinat
– ½ lingurita de ienibahar macinat
– o lingura de ulei de masline presat la rece / portie
– sare de ocna, dupa gust (optional)
PREPARARE:
Se spala bine varza, felia de sfecla si gogosarul, apoi varza se toaca marunt, sfecla se razuieste grosier, iar gogosarul se feliaza subtire.
Se spala bine patrunjelul verde si se toaca marunt, apoi pe platoul de servit, se alterneaza straturi de varza cu sfecla, gogosar si patrunjel verde, care apoi se asezoneaza cu pudrele de turmeric si de ienibahar, cat si cu uleiul de masline si cu sucul lamaiei. Se pot consuma ca atare, sau cu adaos de sare.