Florile castanilor salbatici, in aceste calduroase zile de primavera, abunda de inflorescente mari, pline de enzime binefacatoare organismului si substante benefice sistemului cardiovascular. In asociere cu alte ingrediente crude si bogate in antioxidanti puternici, cu doar cateva inflorescente ale acestor flori, puteti obtine delicioase salate, de mare valoare nutritiva si tamaduitoare.
INGREDIENTE:
– 2 rosii
– un morcov
– un fir de usturoi verde
– 3 frunze verzi de papadie
– 3 frunze verzi de patlagina
– 7-9 frunze de untisor proaspat
– ¼ lingurita seminte de coriandru rasnite grosier
– ½ lamaie
– o lingurita de ulei de masline presat la rece
– 5-7 floi de castan salbatic
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala foarte bine rosiile, frunzele de patlagina, de papadie si de untisor, apoi morcovul si usturoiul verde, care se curata superficial.
Se aduna intre-un bol rosiile taiate, morcovul razuit grosier, firul de usturoi feliat fin si frunzele verzi maruntite. Se asezoneaza cu uleiul de masline, cu sucul lamaiei si cu semintele de coriandru, rasnite grosier. Se amesteca apoi salata si se potriveste de sare.