O salata bogata in fibre si antioxidanti, hidratanta si asezonata delicios. Am preparat-o cu o varza senzationala la culoare, roze, cu aspect cochet.
INGREDIENTE:
– 350 gr varza
– 120 gr gulie (radacina)
– 2 frunze de gulie
pentru dressing:
– o lingura de ulei de masline presat la rece
– sucul si pulpa unei jumatati de lamaie
– ¼ lingurita de piper negru macinat
– un praf de sare de Himalaya
PREPARARE:
Se curata, se spala si se toaca varza.
Gulia se spala, se curata de frunze si de coaja, se razuieste grosier, iar frunzele se toaca marunt urmand ca, astfel pregatita, sa se adauge peste varza, intr-un castron de salata. Se aduna apoi intr-un bol ingredientele pentru dressing.
Se amesteca pentru omogenizare, iar dressingul obtinut se toarna peste ingredientele din castron, se amesteca toate, apoi salata rezultata se potriveste de sare si se portioneaza.