Salata dietetica bogata in acid folic, vitamina cu rol esential in producerea, repararea si functionarea ADN-ului si ARN-ului, cat si in nutrienti ce cresc imunitatea organismului. Inafara de calitatile nutritive pe care le are, este si delicioasa
INGREDIENTE:
– 350 g varza alba
– ½ legatura de patrunjel verde
– 5 catei de usturoi verde
– o lingurita de ulei de chimen negru
– o lamaie mica
– sare neiodata, dupa gust
– 9 flori de galbenele
PREPARARE:
Se spala bine varza, patrunjelul, usturoiul si florile de galbenele, apoi varza se toaca fin, iar usturoiul se curata.
Se toaca marunt apoi, iar impreuna cu frunzele si tulpinele patrunjelului, maruntite, se adauga peste varza. Se asezoneaza cu uleiul de chimen negru si cu sucul lamaiei.
Se amesteca si se potriveste totul de sare, apoi se garniseste cu florile de galbenele, proaspat culese.