O salata cruda, o asociere concentrata in nutrienti, hidratanta si antioxidanta.
INGREDIENTE (pentru doua portii):
– ½ varza alba (mijlocie ca marime)
– ½ tija de rubarba
– 1 ½ lingurita de seminte de chimen negru
– o lingura de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– un praf sare de ocna
PREPARARE:
Se lasa la hidratat semintele de chimen negru, cam o ora (in apa -cat sa treaca putin peste ele), pentru a deveni mai usor digerabile si asimilabile. Se spala varza si se toaca fin, iar tija de rubarba bine spalata, se taie rondele foarte subtiri (daca este tanara si proaspata nu trebuie curatata de coaja rosiatica, intrucat aceasta, nu este atoasa).
Se sareaza varza, se adauga semintele de chimen negru strecurate de apa in care s-au hidratat, uleiul presat la rece si rubarba. Se amesteca bine si se mai asezoneaza cu cateva bucati de rubarba, pentru un plus de vitamina C si de gust acrisor.