Racoritoare si bogata in proteine vegetale si antioxidanti, aceasta salata face deliciul zilelor toride de vara si incanta privirea.
INGREDIENTE:
– 2 castraveti
– 2 ardei grasi
– 4 ciuperci brune
– 12-14 flori de gura leului
– un praf de sare de ocna
Pentru dressing:
– 4-5 catei de usturoi
– o lingura ulei vegetal presat la rece (am folosit de armurariu)
– o lingura de marar uscat
– sucul unei jumatati de lamaie
PREPARARE:
Florile de gura leului se spala bine si se tamponeaza cu un servet absorbant. Se spala bine castravetii, ardeiul si ciupercile. Ardeii se curata de cotoare si se taie fasii, castravetii se taie rondele cat mai fine, iar ciupercile se feliaza si ele cat mai subtire. Se curata si se piseaza cateii de usturoi, apoi se aduna intr-un bol ingredientele pentru dressing.
Se amesteca bine, iar dressingul obtinut se toarna peste ciupercile, ardeii si castravetii plasati intr-un castron, apoi se amesteca si se potriveste totul de sare. Se portioneaza si se asezoneaza cu flori de gura leului.