Este o salata revigoranta, cu o asociere de nutrienti gustosi.
INGREDIENTE (pentru o portie):
– o legatura de untisor
– 4 ridichi
– un fir de usturoi verde
– doua fire de ceapa verde
– o lingurita de ulei de masline extravirgin, presat la rece
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Untisorul se spala in multe ape, se consuma cu tot cu tulpine, fiind tanar, cules neinflorit pentru a nu deveni toxic. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie rondele, ridichile se spala si se feliaza, li se alatura untisorul, se potriveste totul de sare, se adauga uleiul de masline, se amesteca, se lasa un pic sa se intrepatrunda gusturile si se poate servi. E un deliciu !
Imi place untisorul foarte mult! O astfel de salata imi fac in fiecare seara cand mergem la ski!
Ma bucur, Anglia dintre tarile europene, este cea care il apreciaza la valoarea sa, considerandu-l deliactesa.