SALATA DE TOPINAMBUR, CU ARDEI SI HREAN

noiembrie 23, 2016 | CATEGORIA Aperitive

salata de topinambur, cu ardei si hrean

O salata excelenta ca gust, preparata astfel incat sa aibe actiune revigoranta maxima asupra pancreasului si care se poate consuma in orice moment al zilei.

INGREDIENTE (pentru o portie):

– 3-5 radacini tinere de topinambur (aprox. 60 gr)

– o felie de ardei gras (aprox. 15 gr)

– un cm radacina de hrean (aprox. 8 gr)

– o lingurita de ulei de masline, presat la rece

– 3 linguri de suc de lamaie

– sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine radacinile de topinambur si se curata superficial.

radacini de topinambur pregatite pentru salata

Se spala bine si ardeii, se taie fasii apoi se toaca. Hreanul bine spalat se razuieste fin, iar radacinile de topinambur se razuiesc grosier.

topinambur, ardei, hrea, lamaie si ulei de masline, pentru salata

Se aduna intr-un bol ardeii, hreanul si topinamburul, se asezoneaza cu  uleiul presat la rece si cu sucul lamaiei, se amesteca, apoi se potrivesc de sare.

salata de topinambur, cu ardei si hrean

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *