Salata de iarna in special, excelenta pentru detoxifiere, nutritiva si foarte gustoasa.
INGREDIENTE:
– o sfecla rosie (aproximativ 200 g)
– 2 linguri de alune de padure
– 4-5 fire de patrunjel verde
– 2-3 fire de marar verde
– sare roz de Himalaya (optional, dupa gust)
Pentru dressing:
– ½ lamaie
– o lingura de ulei de masline extravirgin
– o lingurita de mustar cu hrean
– un praf de piper negru, macinat
PREPARARE:
Se lasa la hidratat alunele de padure de seara pana dimineata. Sfecla rosie se curata de coaja si se razuieste grosier.
Se prepara dressingul, adunand intr-un bol, doua linguri de zeama de lamaie, uleiul de masline, mustarul si praful de piper.
Se alatura sfeclei razuite alunele hidratate strecurate, patrunjelul si mararul verde bine spalate si tocate marunt, apoi dressingul. Se amesteca si se potriveste totul de sare (optional).