Regina salatelor de primavara, pentru locuitorii de la ses si de vara pentru cei de la munte, este salata din flori de salcam. O buna prietena din Reghin m-a sunat ca si-a cules flori de salcam de la Lapusna si i-am recomandat aceasta reteta, pe care am pozat-o mai demult. Combinatia gusturilor este desavarsita.
INGREDIENTE:
– 5 crengute cu flori de salcam
– 2 manunchiuri de rosii cherry
– o legatura mica de patrunjel
– o legatura de leurda
– ulei presat la rece, dupa gust
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se aleg flori de salcam mari, bine dezvolate, dulci. Rosiile cherry, de asemenea trebuie sa fie bine coapte, iar patrunjelul proaspat.
Florile de salcam se scutura de impuritati, se trec prin jet puternic de apa in strecuratoare si se lasa la scurs. Rosiile cherry se taie in bucati mai mari, se amesteca cu florile de salcam rupte de pe ramurele, apoi se adauga din abundenta patrunjelul si leurda, tocate. Se poate imbogati cu putin ulei si un praf de sare, dar este speciala, fara aceste adausuri. Se consuma proaspata, la temperatura camerei, se mesteca incet, pentru a savura pe-ndelete aroma fiecarui ingredient.
Pentru devoratorii de carne aceasta salata completeaza bine meniul.