O salata marcata de gustul usor amarui al frunzelor de papadie, pierdut printre gusturile celorlalte ingrediente nutritive.
INGREDIENTE (pentru 2 portii):
– 2 oua fierte
– 5 frunze de papadie
– 2 fire de ceapa verde
– 2 fire de patrunjel verde
– 2 ridichi
– ulei de masline extravirgin (optional)
– sare,dupa gust (optional)
PREPARARE:
Ouale fierte se curata si se feliaza, ceapa verde se curata, se spala bine si se taie rondele, ridichile se spala si se taie felii subtiri, iar patrunjelul se spala si se toaca marunt. Frunzele proaspete de papadie, culese dimineata, inainte ca florile sa se deschida, pentru a fi mai putin amarui, se spala bine, se rup marunt si se presara peste celelalte ingrediente. Pentru cine doreste un gust bogat, se adauga sare si ulei de masline extravirgin, iar pentru cine doreste un gust cat mai natural, imbogatit doar de consistenta oualor fierte, poate consuma aceasta salata cum v-am prezentat-o in imagine, fara adaos de sare si ulei de masline, evitand un exces. Gustul este marcat de frunzele de papadie, care completeaza perfect gusturile celorlalte ingrediente.
Cred ca este un deliciu!
Multumesc de vizite, in aceasta perioada merita orice salata cateva frunze de papadie, pentru aroma si mai ales, pentru sanatate.