Boabe de naut, pregatite aromat si sanatos, pentru o absobtie maxima de nutrienti si scaderea indicelui glicemic.
INGREDIENTE :
– 175 g boabe de naut
– 4 fire tinere de ceapa verde
– ¼ lingurita de chimen macinat
– ¼ lingurita de ienibahar macinat
– ½ legatura de patrunjel verde
– 5-6 frunze de menta verde
– o lingurita ulei de in alimentar, presat la rece
– 4 linguri suc de lamaie
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se hidrateaza nautul de seara pana dimineata, apoi se fierbe lent, in apa de 3 ori volumul sau, aldente. Apoi se strecoara si se clateste repede cu apa rece, pentru a-i scadea indicele glicemic. Se spala bine si se curata ceapa verde, menta si patrunjelul,
Se toaca ceapa, se rup frunzele de menta si de patrunjel verde fara sa se toace cu cutitul, pentru a impiedica procesul de ascorbicoxidaza, apoi se adauga toate peste boebele de naut. Se asezoneaza cu ienibaharul si chimenul macinate, cu uleiul de in si cu sucul de lamaie, se amesteca si se potrivesc toate de sare.